REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kari z červené čočky s mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept z kategore fitness. Jedná se o uvařenou čočku povařenou se zeleniou a kořením, pokrm zjemněný mlékem, ochucený kokosem, servírovaný s plátky mozzarelly.


Ingredience:
250 gčervené čočky
5 ksrajčat
1 ksokurky nebo cukety
1 kscibule
5 lžickokosu
trocha mléka na zjemnění
mozzarella (může být light)
muškátový oříšek
sušený zázvor
řepkový olej
koriandr
bazalka
voda
pepř
kari
sůl

Postup:
  1. Na trošce oleje osmahněte cibulku a nakrájenou zeleninu, poté přisypejte čočku a zalijte vodou, nechejte chvíli vařit
  2. Přidejte kokos, trochu mléka a okořeňte, vařte do změknutí čočky
  3. Podávejte s plátky mozzarelly.
Doporučení:

Čočku přebereme, opereme a namočíme asi na 3-4 hodiny do studené (neosolené!) vody, potom ji nejlépe v téže vodě vaříme, což trvá cca 20 minu.

Poznámka:

Červenou čočku a mnoho dalších zdravých potravin můžete zakoupit na: www.ragefitness.cz.  Autorkou receptu a fotografie je Sandra Figalová @ sandeef.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy