REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový Šmakoun s pórkem, mrkví a chia semínky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostičky Šmakouna s příchutí hlívy ústřičné restované se zeleninou a namočenými chia semínky, smíchané s rýžovými těstovinami.


Ingredience:
200 gŠmakouna s příchutí hlívy ústřičné
200 grýžových těstovin
200 g pórku
100 gmrkve
3 lžíceolivového oleje
3 lžícevody
2 lžičkychia semínek
sojová omáčka
sušený česnek
worcester
sůl

Postup:

1. Chia semínka namočíme na 30 minut do vlažné vody
2. Těstoviny uvaříme podle návodu a slijeme je
3. Šmakouna nakrájíme na menší kostičky
4. Mrkev nakrájíme na dlouhé tenké nudličky a orestujeme je na oleji, až zasvětlají
5. Přidáme k nim kostičky Šmakouna a krátce osmažíme
6. Ochutíme česnekem, solí, worcesterem a sojovou omáčkou
7. Pak přisypeme proužky pórku a chia semínka
8. Když pórek trošku změkne, ale stále je křupavý, přidáme uvařené těstoviny a ještě dvě minuty mícháme
9. Odstavíme a ihned podáváme.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy