Usmažené karbanátky vypracované z hlívy ústřičné, vejce, rohlíku, česneku, hořčice a koření.
Ingredience:
500 g | hlívy ústřičné |
150 g | anglické slaniny |
100 ml | mléka |
1 ks | rohlíku |
1 ks | vejce |
1 ks | větší cibule |
pár lžic hořčice | |
česnek podle chuti | |
majoránka | |
mletý pepř | |
sádlo na smažení | |
strouhanka podle potřeby | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Hlívu očistíme, odkrojíme dřeň, nakrájíme na proužky, podusíme ve vodě asi 30 minut, necháme vychladnout a pak umeleme na mlýnku na maso
2. Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na rozehřátém sádle spolu s na jemno nakrájenou anglickou slaninou, přidáme namletou hlívu, rohlík namočený v mléce, rozklepnuté vejce, prolisovaný česnek, mletý pepř, majoránku, hořčici, sůl, vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
3. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme po obou stranách na rozehřátém sádle dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.