REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky z hlívy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené karbanátky vypracované z hlívy ústřičné, vejce, rohlíku, česneku, hořčice a koření.


Ingredience:
500 ghlívy ústřičné
150 ganglické slaniny
100 mlmléka
1 ksrohlíku
1 ksvejce
1 ksvětší cibule
pár lžic hořčice
česnek podle chuti
majoránka
mletý pepř
sádlo na smažení
strouhanka podle potřeby
voda
sůl

Postup:

1. Hlívu očistíme, odkrojíme dřeň, nakrájíme na proužky, podusíme ve vodě asi 30 minut, necháme vychladnout a pak umeleme na mlýnku na maso
2. Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na rozehřátém sádle spolu s na jemno nakrájenou anglickou slaninou, přidáme namletou hlívu, rohlík namočený v mléce, rozklepnuté vejce, prolisovaný česnek, mletý pepř, majoránku, hořčici, sůl, vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
3. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme po obou stranách na rozehřátém sádle dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy