REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky z bolena

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlavně připravit maso z bolena na tento recept zabere dost času a práce, ale budete odměněni chutnými voňavými rybími karbanátky, které v obchodě určitě nekoupíte.


Ingredience:
2-3 kg masa z bolena (tělo bez kůže, hlavy a ploutví)
4 ksstroužky českého česneku
4 ksvejce
3-4 kscibule
1-2 hrstistrouhanky
2 lžícekoření na ryby
1,5 lžícemletého černého pepře
1 lžícemajoránky
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Z kůže stáhnutého bolena zbaveného hlavy, ocasu a ploutví rozporcujeme na 3 části, ty pak 10 minut povaříme v neosolené vodě, pak maso obereme z kostí
2. Obrané maso dvakrát pomeleme na masovém strojku spolu s oloupanou cibulí a stroužky česneku
3. V míse pomleté maso dochutíme kořením a osolíme, přidáme vejce a 1-2 hrsti strouhanky, důkladně vše promícháme
4. Tvoříme malé kuličky které zploštělé smažíme v rozpáleném oleji, nejlépe ve fritovacím hrnci rozehřátým na 160-170 °C
5. Hotové karbanátky necháme okapat na papírovém ubrousku a pak je servírujeme jako klasické karbanátky například s bramborovou kaší a kyselou okurkou, nebo na chlebu potřeném hořčicí, ozdobené cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy