REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky s pepřovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z mletého masa, paprik, chilli papričky, cibule, vejce a koření, usmažené dozlatova a podávané s pepřovou omáčkou.


Ingredience:
500 gmletého masa
1 kscibule
1 ksvejce
1 kshousky
1/2 kszelené papriky
1/2 kschilli papričky
1/2 ksčervené papriky
špetka kayenského pepře
mletý pepř
tabasco
olej
sůl
Na omáčku:
100 gsmetany
40 gmásla
35 gmasového vývaru
2 lžícekuliček zeleného pepře
hladká mouky

Postup:

1. Housku namočíme ve vodě a rozdrobíme, oloupanou cibuli i očištěné papriky nakrájíme na malé kousky, očištěnou chilli papričku nasekáme na drobno
2. V míse smícháme mleté maso s vymačkanou houskou, cibulí, paprikami, chilli papričkou a nakonec přimícháme vejce
3. Vše osolíme, opepříme, okořeníme kayenským pepřem a pikantně ochutíme tabascem, pak vytvarujeme karbanátky, které smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova
4. Do rozehřátého másla přidáme hladkou mouku, masový vývar, kuličky pepře, pak vmícháme smetanu a prohřejeme.
5. Karbanátky podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy