REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky s ovesnými vločkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze směsi mletého masa, ovesných vloček a dalších ingrediencí, vytvarované karbanátky, usmažené na oleji dozlatova.


Ingredience:
400 gmletého masa (hovězího+vepřového)
100 govesných vloček
200 mlmléka
2 lžícestrouhanky
2 ksstroužků česneku
1 ksvejce
1 kssnítky čerstvého tymiánu
mletý červený pepř
olej na smažení
voda
sůl

Postup:

1. Ovesné vločky zalijeme mlékem, pomalým varem uvaříme doměkka, odstavíme a necháme vychladnout
2. Do mísy dáme směs mletého masa, vychladlé ovesné vločky, rozklepnuté vejce, strouhanku, utřené stroužky česneku, špetku mletého červeného pepře, nadrobno nasekaný tymián, sůl, dobře promícháme a podle potřeby přidáme strouhanku, aby směs nebyla řídká
3. Ze směsi vytvarujeme karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s hořčicí a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy