Karbanátky z mletého masa, osmažené cibule, slaniny, česneku a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova.
Ingredience:
1 kg | mletého masa (vepřového a hovězího) |
5 ks | stroužků česneku |
3 ks | plátků slaniny |
2 ks | menších cibulí |
2 ks | vajec |
4 lžíce | francouzské hořčice |
4 lžíce | ostrého kečupu |
3 lžíce | čerstvé majoránky |
1 lžíce | másla |
čerstvá strouhanka | |
olej na smažení | |
sůl podle potřeby |
Postup:
1. Slaninu nakrájenou na drobno vyškvaříme na sucho v pánvi, přidáme máslo, oloupané na jemno nakrájené cibule, osmahneme dorůžova a necháme zchladnout
2. Potom smícháme s mletým masem, francouzskou hořčicí, majoránkou, vejci, ostrým kečupem, oloupanými utřenými stroužky česneku a strouhankou, podle potřeby dochutíme solí a vytvarujeme karbanátky
3. Karbanátky v pánvi na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách usmažíme dozlatova
4. Podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.
Karbanátky můžeme vylepšit i tím, že do každé zabalíme kostičku tvrdého sýra.