REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky s osmaženou cibulkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z mletého masa, osmažené cibule, slaniny, česneku a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 kgmletého masa (vepřového a hovězího)
5 ksstroužků česneku
3 ksplátků slaniny
2 ksmenších cibulí
2 ksvajec
4 lžícefrancouzské hořčice
4 lžíceostrého kečupu
3 lžícečerstvé majoránky
1 lžícemásla
čerstvá strouhanka
olej na smažení
sůl podle potřeby

Postup:

1. Slaninu nakrájenou na drobno vyškvaříme na sucho v pánvi, přidáme máslo, oloupané na jemno nakrájené cibule, osmahneme dorůžova a necháme zchladnout
2. Potom smícháme s mletým masem, francouzskou hořčicí, majoránkou, vejci, ostrým kečupem, oloupanými utřenými stroužky česneku a strouhankou, podle potřeby dochutíme solí a vytvarujeme karbanátky
3. Karbanátky v pánvi na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách usmažíme dozlatova
4. Podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.

Doporučení:

Karbanátky můžeme vylepšit i tím, že do každé zabalíme kostičku tvrdého sýra.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy