REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky s nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté karbanátky z vepřového masa dochuceného nivou, česnekem, cibulí, paprikou a pepřem, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
100 gnivy
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
sladká paprika
strouhanka
vejce
olej

Postup:

1. Mleté maso promícháme s nastrouhanou nivou, jemně nakrájenou cibulí, ochutíme červenou paprikou, pepřem rozetřeným česnekem (nesolíme, niva je sama o sobě slaná dost)
2. Rozklepneme vejce, přidáme podle potřeby strouhanku, promícháme
3. Ze směsi vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s brambory maštěnými máslem a restovanou zeleninou.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy