REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky s blumami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z mletého masa a dalších ingrediencí, obalené do plátků slaniny, usmažené dozlatova, při podávání ozdobené blumami.


Ingredience:
500 gpevnějších blum
150 gplátků anglické slaniny
100 gčervené marmelády (rybízové)
olej na smažení
Na karbanátky:
2 lžícestrouhanky
2 lžícerumu
1 lžícesójové omáčky
400 gmletého masa
1 kscibule
1 ksvejce
špetka mleté skořice
špetka mletého kari
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V míse smícháme mleté maso s oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, přidáme špetku mleté skořice, špetku kari, sójovou omáčku, rum, vejce, strouhanku, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a uložíme asi 1 hodinu v chladu
2. Pak z masové hmoty utvoříme placičky, každou obalíme plátkem slaniny a zvolna usmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji dozlatova
3. Hotové karbanátky uložíme v teple a do výpeku v pánvi přidáme rozkrojené, vypeckované blumy, přimícháme marmeládu a vše prohřejeme
4. Karbanátky rozložíme na talíře, ozdobíme je půlkami blum, přelijeme šťávou z pánve a podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy