REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky plněné sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvarůžky uprostřed sekaného masa, obalené a osmažené na oleji.


Ingredience:
400 ghovězího ořezu
400 gvepřového ořezu
60 ghladké mouky
40 gstrouhanky
2 ksbalíčku olomouckých tvarůžků
2 kscibule
1 ksvejce
majoránka
pepř
sůl
voda
Na obalení:
200 gstrouhanky
100 ghladké mouky
2 ksvajec
mléko
tuk na smažení

Postup:

1. Opláchneme maso, jemně umeleme i s cibulí, osolíme ho a okořeníme pepřem, majoránkou
2. Směs dále smícháme s rozmíchaným vejcem, prosátou moukou a strouhankou, vše dobře promícháme (pokud je směs příliš tuhá, zvlhčíme ji vodou)
3. Z hotové směsi tvarujeme karbanátky, kdy vždy půl tvarůžku zapracujeme do masové hmoty a tu postupně obalíme v prosáté mouce, ve směsi vajec rozmíchaných v mléce (mírně osolíme), v prosáté strouhance
4. Jednotlivé karbanátky pak smažíme ve větším množství oleje do nazlátlé barvy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy