Karbanátky z mleté vepřové plece zjemněné smetanou, ochucené sladkou paprikou a majoránkou. Smažené na oleji a podávané s bramborovou kaší.
Ingredience:
400 g | mleté vepřové plece |
200 ml | 12% smetany |
4 ks | stroužku česneku |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
1 lžíce | dijonské hořčice |
2 lžičky | majoránky |
1 lžička | mleté sladké papriky |
špetka strouhaného muškátového oříšku | |
pepř | |
sůl | |
A ještě: | |
tuk (sádlo, olej...) na smažení | |
strouhanka na obalování |
Postup:
1. K masu nalijeme smetanu, promícháme a necháme přes noc v lednici
2. Pak přidáme všechno koření, utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli a hořčici
3. Osolíme dle chuti
4. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky (hmota je řidší, ale jde to) a obalíme je ve strouhance
5. Pak je pozvolna smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova.
Podáme např. s bramborovou kaší.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.