REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové karbanátky se sýrem a kuskusem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapustové karbanátky zase jinak. Přidaný kuskus je odlehčí, sýr a čerstvá zelená nať jim zase dodají skvělou chuť.


Ingredience:
Počet porcí: 15 ks o průměru cca 6 cm
600 grůžičkové kapusty
250 gsýra typu Eidam
200 guvařeného kuskusu
1 hrstmedvědího česneku nebo lahůdkové cibulky
3 lžíceškrobu (Amylon nebo Solamyl)
4 ksstroužků česneku
1 ksvejce
tuk na smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Kapustičkám seřízneme oschlé konce, očistíme od povadlých lístků a dáme na 5 minut povařit do osolené vody
2. Poté je scedíme, dáme do hlubší mísy, šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na hrubší kousky a necháme zchladnout
3. Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle
4. Přidáme ho společně s kuskusem, drobně nakrájenou zelené natí medvědího česneku nebo jarní cibulky, prolisovaným česnekem (podle chuti jej můžeme použít i víc) a vejcem k chladné kapustě a promícháme
5. Osolíme, opepříme, promícháme se škrobem a necháme 10 minut odpočinout
6. Poté tvoříme větší koule, které na prkýnku lehce zploštíme, vytvarujeme a na rozehřátém tuku pozvolna smažíme 5 minut z každé strany do zlatavé barvy
7. Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk.

Doporučení:

Podáváme s různými dipy nebo s bramborovou kaší. Místo kuskusu můžeme použít uvařenou rýži.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy