Uvařená kapusta smíchaná s cibulí, houskou, vejci, strouhankou, kořením a moukou, vytvarovaná do tvaru karbanátek, usmažená dozlatova.
Ingredience:
500 g | mletého masa (vepřové + hovězí) |
6 lžic | strouhanky |
2 lžíce | polohrubé mouky |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
1 ks | housky + mléko |
1/2 ks | kapusty + voda |
koření na mletá masa | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Nakrájenou kapustu uvaříme ve vroucí vodě, pak vyjmeme a necháme okapat
2. Do mísy dáme mleté maso, přidáme na kostičky nakrájenou housku namočenou v mléce, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, polohrubou mouku, vejce, strouhanku, kapustu, osolíme, opepříme, okořeníme kořením na mletá masa a vše důkladně promícháme
3. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami a kyselou okurkou.