REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové karbanátky s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená kapusta smíchaná s cibulí, houskou, vejci, strouhankou, kořením a moukou, vytvarovaná do tvaru karbanátek, usmažená dozlatova.


Ingredience:
500 gmletého masa (vepřové + hovězí)
6 lžicstrouhanky
2 lžícepolohrubé mouky
2 ksvajec
1 kscibule
1 kshousky + mléko
1/2 kskapusty + voda
koření na mletá masa
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nakrájenou kapustu uvaříme ve vroucí vodě, pak vyjmeme a necháme okapat
2. Do mísy dáme mleté maso, přidáme na kostičky nakrájenou housku namočenou v mléce, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, polohrubou mouku, vejce, strouhanku, kapustu, osolíme, opepříme, okořeníme kořením na mletá masa a vše důkladně promícháme
3. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a kyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy