Karbanátky ze spařené a rozemleté kapusty spojené s mletým masem a uzeným.
Ingredience:
200 g | mletého masa |
150 g | uzeného masa |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | kapusty |
1 ks | vejce |
1/2 ks | rohlíku |
Na obalení: | |
1 ks | vejce |
hladká mouka na obalení | |
strouhanka |
Postup:
1. Kapustu vložíme na 3 minuty do vroucí vody, vyndáme, necháme okapat
2. Na masovém strojku umeleme spařenou kapustu a uzené maso
3. Přidáme dva rozetřené stroužky česneku a část rohlíku
4. Mleté maso, vajíčko, sůl, pepř, špetku majoránky spojíme s kapustou a uzeným a vše důkladně propracujeme
5. Ze směsi uděláme karbanátky, které obalíme ve vajíčku a strouhance a na oleji usmažíme.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a okurkou.