Mleté vepřové maso smíchané se sýrem, vytvarované do placiček, obalené ve strouhance a usmažené na oleji dozlatova.
Ingredience:
500 g | mletého vepřového masa |
150 g | strouhaného eidamu |
2 lžíce | hrubé mouky |
200 ml | mléka |
2 ks | vajec |
mletá paprika | |
mletý pepř | |
tuk na smažení | |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme mleté vepřové maso, na jemno nastrouhaný sýr, hrubou mouku, rozklepnutá vejce, mléko a vše dobře promícháme
2. Dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a podle potřeby zahustíme strouhankou, pak necháme 30 minut odležet
3. Z odleželé hmoty vytvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme po obou stranách na rozehřátém tuku dozlatova.
Podáváme s různě upravenými brambory a čerstvou zeleninou, nebo zeleninovým salátem.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová