REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandský řízek z vepřového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté vepřové maso smíchané se sýrem, vytvarované do placiček, obalené ve strouhance a usmažené na oleji dozlatova.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
150 gstrouhaného eidamu
2 lžícehrubé mouky
200 mlmléka
2 ksvajec
mletá paprika
mletý pepř
tuk na smažení
strouhanka
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme mleté vepřové maso, na jemno nastrouhaný sýr, hrubou mouku, rozklepnutá vejce, mléko a vše dobře promícháme
2. Dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a podle potřeby zahustíme strouhankou, pak necháme 30 minut odležet
3. Z odleželé hmoty vytvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme po obou stranách na rozehřátém tuku dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s různě upravenými brambory a čerstvou zeleninou, nebo zeleninovým salátem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy