Opečené porce kapra, polité smetanou, vínem a dalšími ingrediencemi, v troubě zapečené.
Ingredience:
4 ks | větších porcí kapra |
1 dl | bílého vína |
1 dl | smetany |
2 lžíce | másla |
1 lžička | hladké mouky |
1 lžička | kečupu |
citronová šťáva z 1 citronu | |
několik kapek worchesterové omáčky | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet
2. Pak porce kapra po obou stranách opečeme na rozehřátém másle a dáme do pekáčku
3. Smetanu smícháme s hladkou moukou a bílým vínem, přidáme kečup, worchesterskou omáčku, sůl, promícháme a vlijeme na porce kapra
4. Dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C necháme několik minut zapékat.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.