REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr se smetanou a bílým vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce kapra, polité smetanou, vínem a dalšími ingrediencemi, v troubě zapečené.


Ingredience:
4 ksvětších porcí kapra
1 dlbílého vína
1 dlsmetany
2 lžícemásla
1 lžičkahladké mouky
1 lžičkakečupu
citronová šťáva z 1 citronu
několik kapek worchesterové omáčky
sůl

Postup:

1. Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet
2. Pak porce kapra po obou stranách opečeme na rozehřátém másle a dáme do pekáčku
3. Smetanu smícháme s hladkou moukou a bílým vínem, přidáme kečup, worchesterskou omáčku, sůl, promícháme a vlijeme na porce kapra
4. Dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C necháme několik minut zapékat.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy