REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr se šunkou, sýrem a křenem pečený v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra obložené plátkem šunky a sýra, posypané nastrouhaným křenem, zabalené do máslem pomazaného alobalu, v troubě upečené.


Ingredience:
4 ksporce kapra
4 ksplátky šunky
4 ksplátky sýra typu eidam nebo primátor
60 gmásla
křen
sůl
alobal na zabalení

Postup:

1. Jednotlivé porce kapra osolíme a položíme každou zvlášť na čtverec alobalu vymazaného máslem
2. Na jednotlivé kousky masa položíme vždy plátek sýra a šunky, posypeme je nastrouhaným křenem, důkladně zabalíme, aby se nám šťáva z ryby nedostala ven
3. Dáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 15-20 minut
4. Hotový pokrm servírujeme částečně rozbalený, i s alobalem, ozdobený například snítky petrželky a kolečky rajčat a to spolu s čerstvým pečivem nebo různě upravenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy