REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr se sardelovou pastou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra pokapané citronovou šťávou a potřené sardelovou pastou, na oleji opečené dozlatova.


Ingredience:
1 ksmenšího kapra
2 lžícesardelové pasty
1 lžícemásla
100 gvlašských ořechů
šťáva z 1 citronu
hladká mouka na obalení
olej na smažení

Postup:

1. Očištěného kapra opláchneme, osušíme, nakrájíme na podkovy, pokapeme citronovou šťávou, potřeme sardelovou pastou a necháme v chladu 30 minut odležet
2. Odleželé porce kapra obalíme v hladké mouce a v pánvi na rozehřátém oleji zvolna opečeme po obou stranách dozlatova
3. Vlašské ořechy nasekané na menší kousky krátce orestujeme na rozehřátém másle
4. Porce kapra rozdělíme na talíře, posypeme ořechy a podáváme s bramborovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy