REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr po třeboňsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mouce obalené porce kapra zprudka opečené na oleji, servírované přelité rozpuštěným máslem a posypané nasekanou petrželkou.


Ingredience:
1 kskapra
120 goleje
90 gmásla
6-8 lžichladké mouky
petrželka
citrón
sůl

Postup:

1. Kapra očistíme, opereme pod tekoucí studenou vodou, naporcujeme, osolíme a nakonec obalíme v hladké mouce
2. Jednotlivé porce opečeme z obou stran v dobře rozpáleném oleji
3. Kapra servírujeme přelitého rozpuštěným máslem, hojně posypaného nasekanou petrželkou a ozdobeného kolečky citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy