REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr s lehkým bramborovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra potřené směsí z oleje, žloutků a mleté papriky, opečené dorůžova, podávané s bramborovým salátem.


Ingredience:
1 kgkapra
100 gmásla
3 lžícecitronové šťávy
2 lžíceoleje
1/2 lžičkypálivé papriky
2 ksžloutků
sůl
Na salát:
800 gvařených brambor
100 gvařené mrkve
100 gvařeného celeru
2 lžícenasekané pažitky
2 lžíceslunečnicového oleje
8 ksředkviček
1 kscibule
mletý pepř
sůl
Na ozdobení:
plátky okurky a pomeranče
hlávkový salát
petrželka

Postup:

1. Očištěného kapra omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce (podkovy) asi 2,5 – 3 cm široké, po obou stranách osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet
2. Žloutky s olejem a mletou pálivou paprikou rozšleháme, směsí potřeme porce kapra a po obou stranách je na rozehřátém másle opečeme dorůžova
3. Brambory, mrkev, celer i ředkvičky nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli nadrobno a vše spolu s na jemno nasekanou pažitkou, olejem, špetkou pepře, solí a podle chuti citronové šťávy důkladně promícháme a necháme 20 minut v chladu odležet
4. Před podáváním ozdobíme salát i rybu petrželkou, listy hlávkového salátu, plátky okurky a pomeranče.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy