REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr po židovsku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karp po žydowsku, původní název tohoto polského receptu.


Ingredience:
1 kgkapra
50 grozinek
0,2 dclpiva
4 kscelé pepře
4 kshřebíčky
1 lžičkacitronové kůry
máslo
ocet
sůl

Postup:

1. Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme octem
2. V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme nakrájenou cibuli, přilijeme pivo, přidáme koření, vložíme porce kapra a dusíme pod pokličkou 15 minut
3. Hotovou rybu vyjmeme, omáčku necháme zhoustnout, přidáme rozinky a citronovou kůru, asi 5 minut provaříme
4. Vložíme nazpět porce ryby, ty prohřejeme, podáváme s bramborem.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy