REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hašé z kachního masa po polsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze zbytků kachního masa, drůbků a dalších ingrediencí připravená směs, podušená na slanině rozpuštěné v másle, přelitá omáčkou z povařené kořenové zeleniny, na talířích ozdobená na tvrdo uvařenými vejci.


Ingredience:
zbytky z kachního masa a drůbky z jedné kachny
50 gslaniny
50 gmásla
5 gsušených hub
3 lžícepokrájené kořenové zeleniny
5 kszrnek nového koření
5 kskuliček celého pepře
5 kskuliček jalovce
2 kscelá vejce uvařená na tvrdo
2 ksžloutky
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
voda nebo vývar
sůl

Postup:

1. Vnitřnosti i zbylé maso umeleme a mírně osolenou a opepřenou směs dáme dusit na kostičky slaniny rozpuštěné v másle, podušenou sekaninu odložíme stranou
2. V hmoždíři utlučeme koření, přidáme ho k ustrouhané kořenové zelenině, cibuli, a drobně pokrájeným sušeným houbám
3. Zeleninu s kořením zalijeme vodou nebo vývarem a povaříme doměkka
4. Vzniklou omáčku propasírujeme přes sítko s menšími oky na odloženou masovou směs, pokrm zaprášíme moukou, spojíme žloutky, důkladně promícháme a ještě malou chvíli povaříme
5. Na talířích jednotlivé porce hašé zdobíme čtvrtkami natvrdo uvařených vajíček, podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy