REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Golubce (plněné zelné listy)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zelných listech zabalené mleté maso ochucené kořením a cibulí, upečené v troubě na zelí a cibulce, podlité vodou a rajčatovým protlakem, doměkka.


Ingredience:
1 kshlávka bílého zelí a voda
Na masovou náplň:
750 gmletého masa (mix nebo hovězí)
1 lžícesladké papriky
1 ksmenší cibule
mletý pepř
sůl
Ostatní:
8-10 kskuliček nového koření
10 kskuliček černého pepře
4 ksbobkové listy
2 kscibule
1 ksvelký rajčatový protlak
1 kszakysané smetany
olej
sůl

Postup:

1. Maso smícháme s na jemno nakrájenou cibulí, osolíme a okořeníme paprikou a pepřem, důkladně prohněteme
2. Hlávku zelí otočíme košťálem nahoru a listy u něj překrájíme, aby se lépe odlupovaly, hlávku vložíme do velkého hrnce s vroucí vodou a necháme listy postupně odlupovat a změknout, počítáme vždy dva na jeden závitek, listy necháme osušit a zchladnout na papírové utěrce, žebra seřízneme, aby se nám závitky lépe motaly
3. Takže dáme vždy dva listy na sebe, z masa utvoříme váleček a položíme jej na listy, přeložíme listy přes maso z obou stran, aby se překrývaly, pak zespoda a nakonec shora
4. V pekáči na oleji zesklovatíme 2 nakrájené cibule, přidáme na nudličky pokrájenou 1/
4 zbylé hlávky zelí, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkové listy a smícháme s rajčatovým protlakem, podlijeme vodou, ve které jsme vařily hlávku a poklademe závitky
5. Přiklopíme a v troubě rozpálené na 200 °C pečeme cca 40 minut
6. Pak závitky vyjmeme a vmícháme zakysanou smetany rozmíchanou s trochou horké omáčky, aby se nám nesrazila, vrátíme závitky a na chvíli ještě vrátíme do trouby provařit.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

Pecka z avokáda patří mezi superpotraviny!

Několik vědeckých studí potvrdilo, že i pecka avokáda se může konzumovat. Vědci tvrdí, že obsahuje více živin, než samotné avokádo. A jak pecku konzumovat? Tak to se dozvíte právě v tomto článku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy