Guláš připravený z kostek kančí krkovice nebo kýty a dalších surovin dochucený plátky hub, servírovaný například s houskovým knedlíkem.
Ingredience:
1-1,2 kg | kančí krkovice nebo kýty |
250 g | čerstvých nebo zmražených hřibovitých hub (hřib hnědý, smrkový atd.) |
250 g | cibule |
100 g | slaniny |
0,5 l | zvěřinového vývaru |
5 cl | rumu |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | červená masitá paprika |
mletá sladká paprika | |
mleté nové koření | |
hladká mouka | |
mletý kmín | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky, lehce poprášíme mletým novým kořením, mletým kmínem, promícháme s utřeným česnekem, zakápneme rumem a necháme přes noc rozležet
- Na sádle necháme zesklovatět slaninu, přidáme nakrájenou cibuli
- Na lehce osmaženou cibuli, vložíme kostky masa, posypeme mletou sladkou paprikou, osolíme, prudce osmahneme ze všech stran, aby se maso zatáhlo, podlijeme vývarem, pod pokličkou dusíme 45 minut
- Když maso začíná měknout, přidáme na plátky nakrájené houby, proužky papriky, dusíme, až vše změkne
- Na závěr guláš lehce zaprášíme moukou, dochutíme solí a pepřem, krátce povaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem.