REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí guláš na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš připravený z kostek kančí krkovice nebo kýty a dalších surovin dochucený plátky hub, servírovaný například s houskovým knedlíkem.


Ingredience:
1-1,2 kgkančí krkovice nebo kýty
250 gčerstvých nebo zmražených hřibovitých hub (hřib hnědý, smrkový atd.)
250 gcibule
100 gslaniny
0,5 lzvěřinového vývaru
5 clrumu
4 ksstroužky česneku
1 ksčervená masitá paprika
mletá sladká paprika
mleté nové koření
hladká mouka
mletý kmín
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso nakrájíme na kostky, lehce poprášíme mletým novým kořením, mletým kmínem, promícháme s utřeným česnekem, zakápneme rumem a necháme přes noc rozležet
  2. Na sádle necháme zesklovatět slaninu, přidáme nakrájenou cibuli
  3. Na lehce osmaženou cibuli, vložíme kostky masa, posypeme mletou sladkou paprikou, osolíme, prudce osmahneme ze všech stran, aby se maso zatáhlo, podlijeme vývarem, pod pokličkou dusíme 45 minut
  4. Když maso začíná měknout, přidáme na plátky nakrájené houby, proužky papriky, dusíme, až vše změkne
  5. Na závěr guláš lehce zaprášíme moukou, dochutíme solí a pepřem, krátce povaříme.
Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy