REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí guláš na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš připravený z kostek kančí krkovice nebo kýty a dalších surovin dochucený plátky hub, servírovaný například s houskovým knedlíkem.


Ingredience:
1-1,2 kgkančí krkovice nebo kýty
250 gčerstvých nebo zmražených hřibovitých hub (hřib hnědý, smrkový atd.)
250 gcibule
100 gslaniny
0,5 lzvěřinového vývaru
5 clrumu
4 ksstroužky česneku
1 ksčervená masitá paprika
mletá sladká paprika
mleté nové koření
hladká mouka
mletý kmín
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso nakrájíme na kostky, lehce poprášíme mletým novým kořením, mletým kmínem, promícháme s utřeným česnekem, zakápneme rumem a necháme přes noc rozležet
  2. Na sádle necháme zesklovatět slaninu, přidáme nakrájenou cibuli
  3. Na lehce osmaženou cibuli, vložíme kostky masa, posypeme mletou sladkou paprikou, osolíme, prudce osmahneme ze všech stran, aby se maso zatáhlo, podlijeme vývarem, pod pokličkou dusíme 45 minut
  4. Když maso začíná měknout, přidáme na plátky nakrájené houby, proužky papriky, dusíme, až vše změkne
  5. Na závěr guláš lehce zaprášíme moukou, dochutíme solí a pepřem, krátce povaříme.
Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy