Existuje mnoho receptů na kančí guláš. Tento recept je na úpravu kostek masa z divokého prasete dušením v hrnci zalitém pivem. Vyzkoušený recept!
Ingredience:
750 g | kančího plecka |
100 g | slaniny |
0,5 l | černého piva |
0,4 cl | rumu |
4 ks | kuličky nového koření |
2 ks | cibule |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | bobkový list |
2 lžíce | strouhaného tvrdého chleba |
drcený jalovec | |
drcený kmín | |
černý pepř | |
tymián | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
- Maso nakrájíme na větší kostky, posypeme drceným jalovcem, kmínem, tymiánem, solí, zakápneme rumem, necháme 12 hodin rozležet.
- Druhý den na sádle zpěníme cibuli s nakrájenou slaninou, přidáme kostky masa, bobkový list, zalijeme pivem, aby maso bylo ponořené, dusíme pod pokličkou do měkka. Občas promícháme, podlijeme pivem.
- Když je maso měkké, zahustíme chlebem, dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem.
- Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem nebo chlebem. Nejlepší je druhý den když se rozleží.
Text i foto: D. Marounek