REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí guláš III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta zvěřinového guláše, tentokrát připraveného z kančího plecka, cibule, česneku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kgplecka z divočáka
250 gcibule
2 lžícesladké papriky
1 lžícepálivé papriky
1 lžícedrceného kmínu
8 ksstroužků česneku
2 kskrajíce tvrdého chleba na zahuštění
voda nebo vývar
sádlo
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší gulášové kostky
2. V hrnci na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran orestujeme 3. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, drcený kmín, rozetřený česnek, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem, aby bylo maso ponořené, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka, občas promícháme a podle potřeby podlijeme
4. Z tvrdých krajíců chleba odstraníme kůrky a zbytek nastrouháme, přidáme do guláše a dusíme, až se zrníčka chleba rozpustí
5. Na závěr guláš osolíme, pikantnost guláše můžeme zesílit nasekanou chilli papričkou
6. Podáváme například s karlovarským knedlíkem, kolečky mrkve a rozinkami.

Doporučení:

Recept na karlovarský knedlík najdete zde: Karlovarský knedlík.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: D.M

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy