Další varianta zvěřinového guláše, tentokrát připraveného z kančího plecka, cibule, česneku a dalších ingrediencí.
Ingredience:
1 kg | plecka z divočáka |
250 g | cibule |
2 lžíce | sladké papriky |
1 lžíce | pálivé papriky |
1 lžíce | drceného kmínu |
8 ks | stroužků česneku |
2 ks | krajíce tvrdého chleba na zahuštění |
voda nebo vývar | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na větší gulášové kostky
2. V hrnci na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran orestujeme 3. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, drcený kmín, rozetřený česnek, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem, aby bylo maso ponořené, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka, občas promícháme a podle potřeby podlijeme
4. Z tvrdých krajíců chleba odstraníme kůrky a zbytek nastrouháme, přidáme do guláše a dusíme, až se zrníčka chleba rozpustí
5. Na závěr guláš osolíme, pikantnost guláše můžeme zesílit nasekanou chilli papričkou
6. Podáváme například s karlovarským knedlíkem, kolečky mrkve a rozinkami.
Recept na karlovarský knedlík najdete zde: Karlovarský knedlík.
Poznámka:Autor receptu i fotografie: D.M