Guláš z kančí kýty, slaniny, cibule, masité papriky a koření, ochucený červeným vínem, servírovaný s křenem a cibulí.
Ingredience:
1 kg | kančí kýty |
100 g | slaniny |
2 ks | cibule |
1 ks | červené masité papriky |
3 dl | červeného vína |
mletá červená paprika | |
hladká mouka | |
česnek | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostičky, na sádle osmahneme cibuli a pokrájenou slaninu, přidáme pokrájené maso a 4 kuličky jalovce, posypeme mletou červenou paprikou, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka, během dušení podléváme vodou
2. Když je maso měkké, přilijeme červené víno, přidáme nakrájenou červenou papriku, česnek, pokrm osolíme opepříme a ještě 20 minut na mírném ohni podusíme
3. Guláš nakonec zaprášíme moukou, případně ještě ochutnáme a dochutíme pepřem a solí
4. Na talíři naservírovaný guláš posypeme hrubě strouhaným křenem a pokrájenou cibulí, podáváme nejlépe s knedlíkem.
Autor receptu: Dalibor Marounek