REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z kančí kýty, slaniny, cibule, masité papriky a koření, ochucený červeným vínem, servírovaný s křenem a cibulí.


Ingredience:
1 kgkančí kýty
100 gslaniny
2 kscibule
1 ksčervené masité papriky
3 dlčerveného vína
mletá červená paprika
hladká mouka
česnek
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostičky, na sádle osmahneme cibuli a pokrájenou slaninu, přidáme pokrájené maso a 4 kuličky jalovce, posypeme mletou červenou paprikou, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka, během dušení podléváme vodou
2. Když je maso měkké, přilijeme červené víno, přidáme nakrájenou červenou papriku, česnek, pokrm osolíme opepříme a ještě 20 minut na mírném ohni podusíme
3. Guláš nakonec zaprášíme moukou, případně ještě ochutnáme a dochutíme pepřem a solí
4. Na talíři naservírovaný guláš posypeme hrubě strouhaným křenem a pokrájenou cibulí, podáváme nejlépe s knedlíkem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy