REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové řezy s tvarohem, ostružinami a pudinkovým želé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodné řezy z těsta, na něž nepotřebujeme kuchyňskou váhu, plněné tvarohovým krémem a zdobené ovocným želé.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrnekcelozrnné hladké špaldové mouky
1 hrnekmoučkového cukru
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekmléka
1 hrnekoleje
2 lžícekakaa - vrchovaté
3 kscelých vajec
1 kskypřícího prášku do pečiva
špetka soli
Na náplň:
500 gtučného tvarohu
250 gostružin
1 lžíce Bourbon vanilka Madagaskar Dr.Oetker
mléko dle potřeby
zakysané 16% smetany
cukr dle chuti
Na želé:
2 ksvanilkového (nebo jiný) pudinkového prášku Dr.Oetker
650 mlvody
100 ml ovocné šťávy nebo sirupu
1 lžícecitronové šťávy
cukr dle chuti

Postup:

1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do bílé husté pěny
2. Mouky s kypřicím práškem a kakaem prosijeme
3. Po částech a na střídačku společně s mlékem přidáváme do vaječné pěny
4. Přidáme špetičku soli. Nakonec tenkým pramínkem přiléváme olej a vše důkladně prošleháme
5. Pekáček (25 x 35 cm) s vyšším okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto do něj přendáme
6. Uhladíme stěrkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C
7. Pečeme cca 20 minut
8. Na mřížce pak necháme korpus zcela vychladnout
9. Náplň: vše kromě ostružin vyšleháme do hladké hmoty
10. Osladíme dle chuti a podle potřeby doředíme mlékem
11. Hmota nesmí býti řídká – zkrátkatak akorát, aby šla hezky roztírat
12. Tvaroh rozetřeme na korpus a cukrářskou kartou nebo stěrkou uhladíme
13. Nahusto poklademe ostružinami
14. Želé: běžným způsobem uvaříme pudink
15. Podle chuti dosladíme a ve studené vodní lázni za stálého míchání necháme zčásti vychladit
16. Vlažný opatrně nalejeme na ostružiny a dáme do lednice vychladit
17. Nákrájíme na řezy a můžeme podávat.

Doporučení:

Hrnek měl objem 250 ml.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy