REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové řezy s tvarohem, ostružinami a pudinkovým želé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodné řezy z těsta, na něž nepotřebujeme kuchyňskou váhu, plněné tvarohovým krémem a zdobené ovocným želé.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrnekcelozrnné hladké špaldové mouky
1 hrnekmoučkového cukru
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekmléka
1 hrnekoleje
2 lžícekakaa - vrchovaté
3 kscelých vajec
1 kskypřícího prášku do pečiva
špetka soli
Na náplň:
500 gtučného tvarohu
250 gostružin
1 lžíce Bourbon vanilka Madagaskar Dr.Oetker
mléko dle potřeby
zakysané 16% smetany
cukr dle chuti
Na želé:
2 ksvanilkového (nebo jiný) pudinkového prášku Dr.Oetker
650 mlvody
100 ml ovocné šťávy nebo sirupu
1 lžícecitronové šťávy
cukr dle chuti

Postup:

1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do bílé husté pěny
2. Mouky s kypřicím práškem a kakaem prosijeme
3. Po částech a na střídačku společně s mlékem přidáváme do vaječné pěny
4. Přidáme špetičku soli. Nakonec tenkým pramínkem přiléváme olej a vše důkladně prošleháme
5. Pekáček (25 x 35 cm) s vyšším okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto do něj přendáme
6. Uhladíme stěrkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C
7. Pečeme cca 20 minut
8. Na mřížce pak necháme korpus zcela vychladnout
9. Náplň: vše kromě ostružin vyšleháme do hladké hmoty
10. Osladíme dle chuti a podle potřeby doředíme mlékem
11. Hmota nesmí býti řídká – zkrátkatak akorát, aby šla hezky roztírat
12. Tvaroh rozetřeme na korpus a cukrářskou kartou nebo stěrkou uhladíme
13. Nahusto poklademe ostružinami
14. Želé: běžným způsobem uvaříme pudink
15. Podle chuti dosladíme a ve studené vodní lázni za stálého míchání necháme zčásti vychladit
16. Vlažný opatrně nalejeme na ostružiny a dáme do lednice vychladit
17. Nákrájíme na řezy a můžeme podávat.

Doporučení:

Hrnek měl objem 250 ml.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy