Kakaové řezy s broskvemi, ozdobený tuhým sněhem, posypaný mandlemi.
Ingredience:
200 g | polohrubé mouky |
200 g | broskví |
200 g | tuku na pečení |
180 g | moučkového cukru |
20 g | kakaa |
3 ks | žloutků |
1 ks | vejce |
1 ks | balíčku prášku do pečiva |
tuk na vymaštění plechu | |
hrubá mouka na vysypání plechu | |
Na sníh: | |
50 g | mandlových lupínků |
40 g | cukru krupice |
30 g | moučkového cukru |
3 ks | bílků |
Postup:
1. Žloutky, rozklepnuté vejce, moučkový cukr a změklý tuk utřeme do hladké pěny
2. Pak zlehka vmícháme prosátou polohrubou mouku s kakaem i práškem do pečiva
3. Připravené těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a na povrch těsta rozložíme vypeckované, na kousky nakrájené broskve
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 30 minut
5. Bílky vyšleháme v horké vodní lázni s krupicovým cukrem na tuhý sníh, pak vyndáme z vodní lázně, vsypeme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud sníh nevychladne
6. Nakonec ho rozetřeme na horký předpečený koláč, posypeme mandlovými lupínky, dáme zpět do trouby a dopečeme při 180 °C asi 20 minut
7. Po upečení necháme moučník na plechu vychladnout a pak nakrájíme na řezy.