REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna nadívaná hroznovým vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna nadívaná nádivkou z hroznového vína, sekaných vlašských ořechů, vajíček a housek, upečená doměkka na bílém víně.


Ingredience:
2200 g kachny
400 gkuliček hroznového vína
200 mlbílého vína
3 lžícenasekaných vlašských ořechů
2 lžícehladké mouky
1/2 kssvazku čerstvé máty
mletý pepř
voda
sůl
Na nádivku:
400 gkuliček hroznového vína
3 lžícenasekaných vlašských ořechů
2 kshousek
2 ksvajec
1/2 kssvazku čerstvé máty
sůl

Postup:

1. Kachnu dobře očistíme, omyjeme a osušíme
2. Do mísy dáme na malé kostičky nakrájené housky, žloutky, nasekané vlašské ořechy, nadrobno nasekanou mátu, špetku soli, omyté kuličky hroznového vína a nakonec do směsi zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Kachnu naplníme nádivkou, otvor uzavřeme párátky, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě za občasného přelévání výpekem, podle potřeby podlévání vodou při 200 °C doměkka (asi 80 minut)
4. Měkkou kachnu vyndáme z pekáče, uchováme v teple, část výpeku slijeme, ve zbylém výpeku orestujeme mouku, zalijeme ji vínem a trochou slitého výpeku a 10 minut povaříme
5. Do připravené šťávy vrátíme upečenou kachnu, přidáme zbytek očištěných kuliček hroznového vína, vlašských ořechů i máty, společně vše prohřejeme, podle chuti dosolíme a opepříme.

Doporučení:

Servírujeme s čerstvým pečivem, ale vhoudnou přílohou jsou i libovolně upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy