REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna nadívaná hroznovým vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna nadívaná nádivkou z hroznového vína, sekaných vlašských ořechů, vajíček a housek, upečená doměkka na bílém víně.


Ingredience:
2200 g kachny
400 gkuliček hroznového vína
200 mlbílého vína
3 lžícenasekaných vlašských ořechů
2 lžícehladké mouky
1/2 kssvazku čerstvé máty
mletý pepř
voda
sůl
Na nádivku:
400 gkuliček hroznového vína
3 lžícenasekaných vlašských ořechů
2 kshousek
2 ksvajec
1/2 kssvazku čerstvé máty
sůl

Postup:

1. Kachnu dobře očistíme, omyjeme a osušíme
2. Do mísy dáme na malé kostičky nakrájené housky, žloutky, nasekané vlašské ořechy, nadrobno nasekanou mátu, špetku soli, omyté kuličky hroznového vína a nakonec do směsi zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Kachnu naplníme nádivkou, otvor uzavřeme párátky, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě za občasného přelévání výpekem, podle potřeby podlévání vodou při 200 °C doměkka (asi 80 minut)
4. Měkkou kachnu vyndáme z pekáče, uchováme v teple, část výpeku slijeme, ve zbylém výpeku orestujeme mouku, zalijeme ji vínem a trochou slitého výpeku a 10 minut povaříme
5. Do připravené šťávy vrátíme upečenou kachnu, přidáme zbytek očištěných kuliček hroznového vína, vlašských ořechů i máty, společně vše prohřejeme, podle chuti dosolíme a opepříme.

Doporučení:

Servírujeme s čerstvým pečivem, ale vhoudnou přílohou jsou i libovolně upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy