REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna pečená s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kachna s uvařeným a pak podušeným hráškem.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksmrkve
2 kscibule
2 kskachny
500 gčerstvého nebo zmrazeného hrášku
100 gslaniny s kůží
20 gmásla
kousek tuřínu nebo kedlubny
malý kousek celeru
bobkový list
mletý pepř
petrželka
tymián
sůl

Postup:

1. Den před přípravou vetřeme do kachny hrubou sůl
2. Kachní drůbky, cibuli, 2 mrkve, kůži ze slaniny, petrželku a bobkový list zalijeme 4 decilitry vody, osolíme, a vaříme 1 hodinu na malém plaménku
3. V těžkém pekáči rozehřejeme máslo a slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme 2 mrkve, celer a tuřín (kedlubnu) nakrájené na kostičky, cibuli nakrájenou na plátky a vše zahříváme
4. Jakmile slanina zesklovatí, přidáme kachnu a dusíme ji pod pokličkou, až z ní začne vytékat sádlo
5. Pak ji vyndáme, tuk slijeme, kachnu dáme zpět do pekáče, podlijeme vývarem, přidáme petrželku, bobkový list, tymián, čerstvě mletý pepř a pečeme v mírně vyhřáté troubě pod pokličkou asi 1 hodinu
6. Z pekáče slijeme téměř všechnu šťávu a kachnu dopečeme bez pokličky
7. Hrášek uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, scedíme a přidáme ke kachně před dopečením
8. Ze šťávy, kterou jsme slili z kachny, odstraníme tuk, šťávu ohřejeme a nalijeme do omáčníku
9. Kachnu položíme na mísu a obložíme zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy