REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna pečená s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kachna s uvařeným a pak podušeným hráškem.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksmrkve
2 kscibule
2 kskachny
500 gčerstvého nebo zmrazeného hrášku
100 gslaniny s kůží
20 gmásla
kousek tuřínu nebo kedlubny
malý kousek celeru
bobkový list
mletý pepř
petrželka
tymián
sůl

Postup:

1. Den před přípravou vetřeme do kachny hrubou sůl
2. Kachní drůbky, cibuli, 2 mrkve, kůži ze slaniny, petrželku a bobkový list zalijeme 4 decilitry vody, osolíme, a vaříme 1 hodinu na malém plaménku
3. V těžkém pekáči rozehřejeme máslo a slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme 2 mrkve, celer a tuřín (kedlubnu) nakrájené na kostičky, cibuli nakrájenou na plátky a vše zahříváme
4. Jakmile slanina zesklovatí, přidáme kachnu a dusíme ji pod pokličkou, až z ní začne vytékat sádlo
5. Pak ji vyndáme, tuk slijeme, kachnu dáme zpět do pekáče, podlijeme vývarem, přidáme petrželku, bobkový list, tymián, čerstvě mletý pepř a pečeme v mírně vyhřáté troubě pod pokličkou asi 1 hodinu
6. Z pekáče slijeme téměř všechnu šťávu a kachnu dopečeme bez pokličky
7. Hrášek uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, scedíme a přidáme ke kachně před dopečením
8. Ze šťávy, kterou jsme slili z kachny, odstraníme tuk, šťávu ohřejeme a nalijeme do omáčníku
9. Kachnu položíme na mísu a obložíme zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy