Menší kachna naplněná jablky, cibulí a lístky šalvěje, upečená v troubě dozlatova.
Ingredience:
1 ks | menší kachny (asi 1 kg) |
250 g | cibule |
200 g | jablek |
50 g | másla |
2 g | soli |
1 g | kmínu |
4 cl | oleje |
voda |
Postup:
1. Očištěnou, pod tekoucí studenou vodou opláchnutou, osušenou kachnu z venku i zevnitř osolíme a okmínujeme
2. Tělo naplníme a obložíme oloupanou a na osminky nakrájenou cibulí, jadřinců zbavenými čtvrtkami jablek a lístky šalvěje
3. V troubě vyhřáté na 130-140 °C pečeme asi 80 minut, během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vodou nebo vývarem
4. Upečenou kachnu vykostíme, z výpeku sebereme sádlo
5. Cibuli, jablka a šalvěj rozmixujeme nebo propasírujeme přes cedník, osolíme a zjemníme máslem
6. Jednotlivé porce kachny podáváme s vídeňským, karlovarským nebo houskovým knedlíkem a červeným či bílým podušeným zelím.