REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna pečená se šalvějí a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší kachna naplněná jablky, cibulí a lístky šalvěje, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 ksmenší kachny (asi 1 kg)
250 gcibule
200 gjablek
50 gmásla
2 gsoli
1 gkmínu
4 cloleje
voda

Postup:

1. Očištěnou, pod tekoucí studenou vodou opláchnutou, osušenou kachnu z venku i zevnitř osolíme a okmínujeme
2. Tělo naplníme a obložíme oloupanou a na osminky nakrájenou cibulí, jadřinců zbavenými čtvrtkami jablek a lístky šalvěje
3. V troubě vyhřáté na 130-140 °C pečeme asi 80 minut, během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vodou nebo vývarem
4. Upečenou kachnu vykostíme, z výpeku sebereme sádlo
5. Cibuli, jablka a šalvěj rozmixujeme nebo propasírujeme přes cedník, osolíme a zjemníme máslem
6. Jednotlivé porce kachny podáváme s vídeňským, karlovarským nebo houskovým knedlíkem a červeným či bílým podušeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy