REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna na zelí s jablkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna pečená dozlatova se zelím, nastrouhaným jablkem a slaninou.


Ingredience:
1 kskachny
1 kscibule
1 ksjablka
500 gkysaného zelí
100 ganglické slaniny
500 mldrůbežího vývaru
200 mlbílého vína
40 mlrostlinného oleje
kmín
cukr
sůl

Postup:

1. Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme a posypeme kmínem
2. V pekáčku na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme porce kachny, podlijeme vývarem a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 180 °C do poloměkka (asi 60 minut)
3. Okapané kysané zelí překrájíme, podle chuti osladíme a oloupané jablko zbavíme jádřince, dužinu nastrouháme nahrubo
4. Zelí i nastrouhané jablko přidáme ke kachně, vše podlijeme bílým vínem a podusímedoměkka
5. Pekáček vyndáme z trouby, maso poklademe na kostičky nakrájené slaniny, vrátíme zpět nezakryté do trouby rozehřáté na 210 °C a upečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovými noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy