REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kačenky na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce podušené kačenky, zalité smetanou a kuřecím vývarem, ochucené kořením, servírovaní spolu s vařenými těstovinami.


Ingredience:
300 ghouby kačenky české
250 gsladké smetany
2 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
1 lžičkačerstvého rozmarýnu
1 lžičkačerstvého tymiánu
0,5 lkuřecího vývaru
2 ksjarní cibulky
1 kskuličky nového koření
1 ksbobkový list
sůl

Postup:

1. Cibulku nasekáme i z natí a na másle ji lehce podusíme
2. Přidáme očištěné a nakrájené kačenky, nasekané bylinky, bobkový list a nové koření, vše osolíme a necháme asi 10 minut dusit, pak vyndáme bobkový list i kuličku nového koření
3. Houby zalijeme smetanou a vývarem, necháme 5 minut povařit
4. Pokrm nakonec zahustíme moukou, dle chuti ještě případně osolíme.

Doporučení:

Podáváme s italskými těstovinami pappardelle, jednotlivé porce zdobíme snítky petrželky. Můžeme samozřejmě použít i jiný typ těstovin.

Poznámka:

Autorka receptu: Kateřina Jakšová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy