REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kačenky v sýrové omáčce s těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované, pak podušené houby zalité smetanou, ochucené nastrouhaným sýrem, servírované s vařenými těstovinami.


Ingredience:
500 gkačenek
500 gsmetany
100 gstrouhaného eidamu
100 gšunky
50 gtaveného sýru
2 lžícebílého vína
1 kscibule
muškátový květ
hladká mouka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Kačenky očistíme a pokrájíme
2. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme připravené kačenky, podlijeme je trochu vody, osolíme a dusíme do měkka
3. Když jsou houby měkké, zalijeme je smetanou, přidáme nastrouhaný eidam a tavený sýr, mícháme až se sýry rozpustí, omáčku zahustíme 2 lžícemi mouky rozmíchanými ve 2 dcl studené vody (omáčka by měla mít krémovou konzistenci)
4. Omáčku ochutíme muškátovým květem, pepřem a bílým vínem
5. Nakonec do pokrmu přidáme na jemno nakrájenou šunku, vše prohřejeme a podáváme s vařenými těstovinami.

Doporučení:

Podobně lze upravit i smrže, které vyrůstají ve stejném období.

Poznámka:

Autor receptu i fotografií: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy