Jednoduchý a přitom velmi chutný recept na využití jarních hub – kačenek nebo smržů. Jde o podušené houby spolu se zeleninou, zalité vínem, servírované s uvařenými rýžovými těstovinami.
Ingredience:
300 g | kačenky české (nebo smrže obecného, kuželovitého) |
500 g | rýžových těstovin |
50 g | trouhaného ementálu |
1 dl | bílého vína |
1 ks | červená paprika |
1 ks | jarní cibulka i s natí |
worchestr | |
máslo | |
voda | |
sůl | |
petrželka na ozdobu |
Postup:
- Rýžové těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme, necháme okapat
- Kačenky nebo smrže očistíme, pokrájíme na kousky
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou jarní cibulku, kačenky, proužky papriky, podlijeme vínem, osolíme, přiklopíme, dusíme do měkka
- Když jsou houby a zelenina měkká, necháme odpařit část tekutiny, vmícháme okapané uvařené těstoviny, ochutíme, pepřem, worchestrem, krátce prohřejeme
- Na talíři posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme petrželkou a podáváme.