REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbky v křenové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poměrně jednoduchý, levný pokrm z vařených hub a hustější smetanové, sladkokyselé omáčky vonící po křenu. Lze podávat s rýží, brambory, těstovinami či houskovým knedlíkem.


Ingredience:
500-600 gmladých hřibů (smrkový, hnědý, dubový ...)
5 lžicčerstvě nastrouhaného křenu
1 dlsmetany
3 ksvaječné žloutky
1 lžícecukru krystal
citronová šťáva
bílý pepř
voda
sůl

Postup:
  1. Očištěné, na plátky pokrájené hříbky uvaříme ve slané vodě, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
  2. Do smetany zašleháme žloutky, přivedeme k varu, pak přidáme nastrouhaný křen, cukr, trochu octa a citronovou šťávu, chvíle vše povaříme za stálého míchání, dochutíme pepřem a solí
  3. Na talíře přendáme houby, ty přelijeme horkou omáčkou a servírujeme buď s rýží, houskovým knedlíkem, těstovinami nebo vařenými brambory.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy