REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jugoslávská proja

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když bývalá Jugoslávie je již jen minulostí, recepty zůstávají. Tento je na slaný zákusek servírovaný jak teplý, tak i studený, potřený různou pikantní pomazánkou, zdobený různou zeleninou nebo potřený kečupem a posypaný cibulí.


Ingredience:
500 gkukuřičné mouky
3 lžícesádla
1/2 lžičkysoli
1/2 lvody
2 ksvejce

Postup:

1. Vejce rozmícháme v osolené vodě a za stálého míchání přidáme kukuřičnou mouku, aby vzniklo řídké těsto
2. Nalijeme ho na sádlem vymazaný plech a ještě ho horkým sádlem pokapeme
3. Pečeme v teplé troubě vyhřáté na 170-180 °C, když se začne zapékat, na několika místech ho vidličkou propícháme, dále pečeme, až zčervená
4. Hotový plát rozkrájíme na porce a podáváme teplý nebo i studený
5. Každou porci můžeme přizdobit pikantní pomazánkou a různou zeleninou, nebo potřít kečupem, posypat cibulí apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy