REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtová bublanina s jahodami a čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotové těsto s nastrouhanou čokoládou a čerstvými jahodami jako báječný letní moučník připravený za necelou hodinku.


Ingredience:
250 mlbílého jogurtu (kelímek nám bude sloužit jako odměrka )
50 gčokolády
2 a více kelímkůumytých jahod
2 kelímkyhladké mouky
1/2 kelímkukrystalového cukru
1/2 kelímkuoleje
3 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
1 ksvanilkového cukru
A dále:
hrubá mouka a tuk na vymazání
středně velký plech

Postup:

1. Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny
2. Postupně zašleháme olej, jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Dobře prošleháme asi jednu minutu, přidáme nasekanou čokoládu a ještě pořádně promícháme
4. Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech
5. Na těsto poklademe nakrájené jahody (menší na polovinu a velké na čtvrtiny) a upečeme v troubě vyhřáté na cca 180 °C asi 30 min
6. Po upečení necháme koláč dobře vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, nařízneme zoubkovaným nožem a podáváme.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce na facebooku: Pečené, varené s Ivou a na webu www.pecene-varene.sk.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy