REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtová bábovka s pomerančovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná bábovka upečená ze dvou řeckých jogurtů, hladké mouky, krupicového cukru … a dalších ingrediencí, zdobená pomerančovou polevou a nasekanými pistáciemi.


Ingredience:
400 ghladké mouky
330 gkrupicového cukru
2 sáčkykypřící prášky
2 kelímkyřecké jogurty
6 ksvajec
1 ksmásla
strouhaná citronová kůra
mouka na vysypání a tuk na vymazání bábovkové formy
moučkový cukr (1 hrnek) a pomerančová šťáva ze 1 ks pomeranče + pistácie

Postup:

1. Nejprve si oddělíme žloutky od bílků
2. Pak ve větší míse vyšleháme povolené máslo s cukrem, přidáme žloutky, kůru, jogurty a nakonec mouku s práškem
3. Bílky vyšleháme do tuha a vmícháme do základu
4. Formu vymažeme a vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme asi 45 minut na 180 °C
5. Polijeme pomerančovou polevou z moučkového cukru a pomerančové šťávy, sypeme nasekanými pistáciemi.

Příprava pomerančové polevy:
1. Cukr prosejeme, vymačkáme šťávu z pomeranče
2. Smícháme cukr s pomerančovou šťávou a umícháme hladkou a hustou polevu.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy