REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jilemnické klouzáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíčky o velikosti vlašských ořechů servírované omaštěné sádlem se škvarky, cibulí a kysaným zelím.


Ingredience:
500 gbrambor
300 gkysaného zelí
50 ghouskové strouhanky
50 ghrubé mouky
50 gškvarků
50 gsádla
50 gcibule
1 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nastrouháme a na sítu spaříme vařící vodou, tu slijeme a škrob usazený u dna vlijeme zpět do brambor
2. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl
3. Z těsta vykrajujeme lžící knedlíčky velké jako vlašský ořech a vaříme je 10 minut v osolené vodě
4. Okapané omastíme sádlem, smícháme s rozškvařenými škvarky, cibulí nakrájenou na jemno, kterou jsme trochu opekli, a prohřátým kyselým zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy