REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní nudle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu zajímavá kombinace chutí! Uzený bůček nakrájený na kostičky, opečený, smíchaný se sterilovaným hráškem, kostičkami celeru …. a nudlemi; pokrm servírovaný ozdobený nastrouhaným sýrem a petrželkou.


Ingredience:
500 gnudlí
250 gdopředu uvařeného uzeného bůčku
50 gmásla
1/2 ksvětší cibule
1/4 ksceleru
1 plechovkasterilovaného hrášku
3 lžíceoleje
nastrouhaný sýr
nasekaná petrželka
sběračka vývaru z uzeného masa
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Do většího hrnce dáme na kostky rozkrájený, dopředu uvařený, uzený bůček
2. Bůček opečeme, přilijeme olej, přidáme máslo, na kostičky nakrájený celer a cibuli, chvíle vše restujeme
3. Přidáme sterilovaný hrášek bez nálevu, sběračku vývaru z uzeného masa a směs chvíli povaříme
4. V osolené vodě uvaříme nudle doměkka, scedíme je, necháme okapat a pak je nasypeme do hrnce s masem a zeleninou
5. Promícháme, osolíme a okořeníme pepřem
6. Jednotlivé porce hustě posypeme nastrouhaným sýrem a zdobíme usekanou zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy