REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jihočeská kulajda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept našich babiček, bílá smetanová polévka s vložkou brambor.


Ingredience:
sůl
1 lmléka
0,5 lkyselé smetany
50 ghladké mouky
50 gmásla
4 ksvětší brambory
1 ksžloutek
1-2 lžícenakládaných nebo hrst sušených, případně čerstvých hub
zelená nať
bujón
kmín

Postup:

1. Čerstvé nebo sušené a předem namočené sušené houby uvaříme ve slané vodě s trochou kmínu (nakládané houby nevaříme) 2. Očištěné a na kostky nakrájené brambory dáme vařit do osolené vody s kmínem
3. Jakmile jsou brambory měkké, zalijeme je mlékem, ve kterém jsme rozkverlali hladkou mouku
4. Polévku vaříme s kostkou bujónu
5. Nakonec do ní vmícháme kyselou smetanu s rozmíchaným žloutkem, přidáme kousek čerstvého másla a už nevaříme
6. Dochutíme jen solí a sušeným koprem nebo čerstvými zelenými natěmi
7. Do každého talíře dáme část hub, nalijeme horkou polévku a ihned podáváme.

Doporučení:

Jako další vložku můžeme do polévky dát ztracené vejce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy