REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jihočeská bramboračka s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta receptu na oblíbenou houbovou polévku. Nejvhodnější houbou do této polévky je holubinka černající, lidově ,,vrzavka“, skvělé jsou pak také křemenáče a to pro svoji tvrdou dužninu a tmavou barvu, která tak vyniká v polévce právě barvou i chutí.


Ingredience:
500 gbrambor
200 gčerstvých holubinek černajících nebo křemenáčů (lze použít i jiné tvrdé houby)
2 lvývaru z kostí (hovězí, vepřový)
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
hladká mouka
majoránka
petrželka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vývarem, přidáme sůl, kmín a majoránku, uvaříme je doměkka
2. Z uvařených brambor vývar slijeme a dáme stranou
3. V kastrole na másle zpěníme cibuli spolu s utřeným česnekem, přisypeme mouku a osmahneme, takto připravenou jíšku přelijeme vývarem, ve kterém se vařily brambory
4. Do připravené polévky přidáme na másle podušené nakrájené houby, opepříme a krátce povaříme
5. Nakonec přidáme uvařené kostičky brambor, krátce prohřejeme
6. Jednotlivé porce polévky na talířích posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy