REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí po irsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky pokrájené jehněčí maso, proložené ve vrstvách spolu s kolečky brambor, mrkve a cibule, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
1 kgjehněčího masa
1 kgbrambor
2 dclvývaru
2 ksvětší mrkve
2 kscibule
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Dobře omyté brambory, oloupanou cibuli a oškrábanou mrkev nakrájíme na kolečka, maso naporcujeme na plátky
2. Pekáč vymažeme máslem, naskládat střídavě vrstvy pokrájených brambor, masa, cibule a mrkve, každou vrstvu osolíme a opepříme, poslední vrstva by měla být z brambor
3. Pokrm podlijeme vývarem, přiklopíme ještě jedním pekáčem a pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 190-160 °C doměkka, tedy asi 90-100 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy