REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí po provensálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené jehněčí marinované kotlety, podávané s bramborami opečenými v troubě.


Ingredience:
1000 gjehněčích kotlet
600 gbrambor + voda
4 ksstroužků česneku
1 lžičkaprovensálského koření
šťáva z 1 citronu
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Naporcované kotlety zbavíme tuku a loje, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením, potřeme oloupanými, prolisovanými stroužky česneku, pokapeme citronovou šťávou i olivovým olejem a necháme alespoň 1 hodinu marinovat
2. Mezitím si připravíme brambory, které opereme, uvaříme ve slupce do poloměkka, scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na čtvrtky, položíme na vymaštěný plech a pečeme v troubě při 180 °C dozlatova (asi 20 minut)
3. Marinované kotlety zprudka opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách (stačí asi 5 minut)
4. Kotlety podáváme s opečenými bramborami a naloženými feferonkami.

Doporučení:

Brambory můžeme přelít bylinkovým máslem. Máslo rozpustíme, promícháme se lžičkou provensálského koření, necháme 5 minut odstát, aby do něj pronikla chuť bylinek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy