Opečené jehněčí marinované kotlety, podávané s bramborami opečenými v troubě.
Ingredience:
1000 g | jehněčích kotlet |
600 g | brambor + voda |
4 ks | stroužků česneku |
1 lžička | provensálského koření |
šťáva z 1 citronu | |
olivový olej | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Naporcované kotlety zbavíme tuku a loje, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením, potřeme oloupanými, prolisovanými stroužky česneku, pokapeme citronovou šťávou i olivovým olejem a necháme alespoň 1 hodinu marinovat
2. Mezitím si připravíme brambory, které opereme, uvaříme ve slupce do poloměkka, scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na čtvrtky, položíme na vymaštěný plech a pečeme v troubě při 180 °C dozlatova (asi 20 minut)
3. Marinované kotlety zprudka opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách (stačí asi 5 minut)
4. Kotlety podáváme s opečenými bramborami a naloženými feferonkami.
Brambory můžeme přelít bylinkovým máslem. Máslo rozpustíme, promícháme se lžičkou provensálského koření, necháme 5 minut odstát, aby do něj pronikla chuť bylinek.