REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehla na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso, paprika, tvrdý sýr, žampiony a salám napíchané na špejlích, obalené v těstíčku a usmažené dozlatova.


Ingredience:
600 gkuřecích prsíček
200 gšunkového salámu
200 gtvrdého sýra
150 gžampionů
2 kspapriky
grilovací koření
mletý černý pepř
olej
sůl
Na těstíčko:
100 mlpiva
2 ksvajec
hladká mouka

Postup:

1. Očištěná prsíčka nakrájíme na menší kousky, posypeme grilovacím kořením a na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran opečeme
2. Očištěné papriky, tvrdý sýr i šunkový salám nakrájíme na kostky a očištěné žampiony na menší kousky
3. Na špejle napichujeme střídavě kuřecí maso, sýr, papriku, salám, žampiony a takto připravené jehly jemně osolíme a opepříme
4. Z piva, hladké mouky a rozklepnutých vajec ušleháme hladké těstíčko, jehly v něm obalíme a osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy