REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní zeleninový salát s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehký jarní salát z kadeřavého salátu, ředkviček, nakládané kukuřice a dalších dobrot, servírovaný zakápnutý sladkokyselou zálivkou.


Ingredience:
4 ksvejce uvařená na tvrdo
2 ksstředně velká rajčata
1 kssalátová okurka
1 kskadeřavého salátu
2 svazkyředkviček
1 malá konzervave sladkokyselém nálevu nakládané kukuřice
Na zálivku:
2 lžíceocta
1 dlvody
1 lžíceolivového oleje
1 lžícecukru
1/4 lžičkyvegety
špetka soli a drceného pepře

Postup:
  1. Listy salátu opereme pod studenou tekoucí vodou, necháme je okapat, pak je nakrájíme na menší kusy
  2. Omytou okurku nakrájíme na tenká kolečka, stejně tak ředkvičky
  3. Omytá rajčata nakrájíme na měsíčky
  4. V míse smícháme zeleninu, přidáme i kukuřici zbavenou nálevu
  5. Nakonec salát dochutíme zálivkou připravenou smícháním všech výše uvedených surovin na zálivku, ozdobíme vejci.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy