REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemný zeleninový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařených brambor, mrkve, celeru, květáku, brokolice, cukety, pažitky a jarních cibulek, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou.


Ingredience:
100 gmraženého hrášku
8 ksmalých brambor
4 kskarotky
3 ksmalé cukety
2 ksjarní cibulky
1 ksřapíkatého celeru
1 ksbrokolice
1 kskvětáku + voda a sůl
svazek pažitky
Na zálivku:
8 lžicoleje
3 lžíceocta
1/2 lžičkyhořčice
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme je, necháme vychladnou, oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Květák rozebereme na růžičky, uvaříme ve slané vodě a dbáme na to, aby byl spíš tvrdší než rozvařený
3. Brokolici rozebereme na růžičky, oloupanou karotku nakrájíme s omytým celerem i cuketou na kolečka a vše uvaříme v páře
4. Do mísy dáme jarní cibulky nakrájené na drobno, pažitku nasekanou na jemno, přidáme nakrájené uvařené brambory, uvařenou zeleninu, rozmrazený hrášek a vše dobře promícháme
5. Smícháme ocet se solí, pepřem i hořčicí, zašleháme olej a připravenou zálivkou přelijeme zeleninový salát, vložíme do chladničky a počkáme, až zálivka dobře vsákne do zeleniny, pak teprve podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy