REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní dortový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené piškotové těsto potřené pudinkem a pokladené broskvemi, polité zchladlým želé.


Ingredience:
Na těsto:
200 gHery
200 gcukru krupice
200 ghladké mouky
3 ksvajec
1 kssáčku vanilínového cukru
1 ksbalíčku kypřicího prášku do pečiva
tuk a mouka na plech
Na náplň:
750 mlmléka
500 mlšťávy z kompotu (podle potřeby doplnit vodou)
50 gcukru
2 kssáčků vanilkového pudinku
2 ksbroskvového kompotu
2 kssáčků Dort-želé čirého

Postup:

1. Změklou Heru nakrájenou na menší kousky, krupicový cukr a vanilínový cukr vyšleháme do hladké pěny
2. Pak postupně zašleháme vejce a zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 25 minut
4. Oba pudinky uvaříme najednou podle návodu na obale, ale jen se 750 ml mléka a 50 g cukru, ještě horký pudink nalijeme na vychladlý korpus a poklademe odkapanými broskvemi řeznou stranou dolů
5. Šťávu z kompotu smícháme s dort-želé, připravíme podle návodu na obale (bez cukru), necháme mírně zchladnout, pak polijeme broskve a necháme v chladničce ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy