Upečené piškotové těsto potřené pudinkem a pokladené broskvemi, polité zchladlým želé.
Ingredience:
Na těsto: | |
200 g | Hery |
200 g | cukru krupice |
200 g | hladké mouky |
3 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilínového cukru |
1 ks | balíčku kypřicího prášku do pečiva |
tuk a mouka na plech | |
Na náplň: | |
750 ml | mléka |
500 ml | šťávy z kompotu (podle potřeby doplnit vodou) |
50 g | cukru |
2 ks | sáčků vanilkového pudinku |
2 ks | broskvového kompotu |
2 ks | sáčků Dort-želé čirého |
Postup:
1. Změklou Heru nakrájenou na menší kousky, krupicový cukr a vanilínový cukr vyšleháme do hladké pěny
2. Pak postupně zašleháme vejce a zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 25 minut
4. Oba pudinky uvaříme najednou podle návodu na obale, ale jen se 750 ml mléka a 50 g cukru, ještě horký pudink nalijeme na vychladlý korpus a poklademe odkapanými broskvemi řeznou stranou dolů
5. Šťávu z kompotu smícháme s dort-želé, připravíme podle návodu na obale (bez cukru), necháme mírně zchladnout, pak polijeme broskve a necháme v chladničce ztuhnout.